Naruto, een populaire ninja manga

Manga is een verzamelnaam van allerlei Oosterse tekenstijlen, vooral Japanse. Deze strips zijn er al tientallen jaren, maar de echte doorbraak is er gekomen met tekenfilms op televisie. Deze geanimeerde vorm van Manga (vandaar de naam Anime) heeft met series als Pokémon, Dragon Ball Z, Shaman King, Rurouni Kenshin en Gundam Wing, om er maar een paar te noemen, gezorgd voor de definitieve doorbraak.

AkiraIn tegenstelling met Europese strips is Manga voor meer dan 90% in zwart/wit. Een uitzondering hierop zijn de Hongkong Manga, die zijn helemaal in kleur. Verder vind je bij Eppo Strips nog Animanga (fotoboeken in kleur aan de hand van cellen uit de Anime) meestal van de films van Hayao Miyazaki*. Eveneens zijn er in ons assortiment een aantal mooie Artbooks te vinden zoals van Intron Depot** en Clamp. Ook de populaire reeks How to Draw Manga kun je bij ons vinden, zelfs in het Nederlands. Daarnaast zijn er nog bladen zoals de Aniway (NL) en New Type (US) bij ons te verkrijgen, die alle nieuwigheden op het gebied van Manga en Anime bevatten.

De huidige trend is om de boeken zo veel mogelijk op het origineel te laten lijken. Daarom begin je achteraan in het boek te lezen en lees je van rechts naar links. Even wennen dus! De geluidseffecten blijven meestal ook in de originele taal, de vertalingen hiervan kan je dan achteraan in de strip terugvinden.

Manga die je in onze winkel zult vinden, is meestal in het Amerikaans en in enkele gevallen in het Nederlands en Duits beschikbaar. Het merendeel van de titels bestaat uit series, met af en toe een op zich staand verhaal. Door een gunstige samenloop van omstandigheden zijn de prijzen erg goed. Pockets kosten meestal rond de 9 euro en daar krijg je ongeveer 200 bladzijdes leesgenot voor terug.

Welke genres kan je vinden in Manga? Dat is makkelijk: zo goed als alles! Of je nu fan bent van Humor, Romantiek, Actie, Horror, Science Fiction of andere wensen hebt, je vindt vast wel iets wat je aanspreekt. Bij Eppo Strips hebben we op dit moment tegen de 1.000 verschillende Manga op voorraad en daar komen er bijna elke week nog bij. Enkele toppers op dit moment zijn: Akira, Battle Royale, Chobits, Card Captor Sakura, D.N.Angel, Fake, Fruits Basket, Ghost in the Shell, GTO, Hellsing, Lone Wolf and Cub, Love Hina, Naruto, Negima!, Shaman King, Trigun, Tsubasa en Vagabond. Kijk in ons E-winkeltje voor enkele afbeeldingen!

GTO aka Great Teacher OnizukaDe grote Manga uitgevers zijn Kodancha in Japan, ADV, Antarctic Press, CPM, Dark Horse, DC met zijn CMX lijn, Tokyopop en niet te vergeten Viz in de US en UK. Verder zijn er nog Glénat in Frankrijk, Casterman in België en Carlsen Verlag in Duitsland.

Ben je opzoek naar een bepaalde titel? Schakel dan gerust onze zoekdienst in en dan laten wij je weten of het in huis is.

*= Hayao Miyazaki: bekend van meesterwerken als Princess Mononoke, Spirited Away en My Neighbor Totoro.
**= De Intron Depot serie is een creatie van Masamune Shirow, bekend van Appleseed en Ghost in the Shell.

Manga

[Home] [Stripboeken] [Stripcuriosa] [Eppologie] [Striplinks] [Plattegrond]

- Copyright © 2000 - 2017 CroWeb Design. All rights reserved -